Sunday, March 19, 2017

Renungan

Image may contain: 1 person, text

Assalamualaikum wbt..
Hayati dan fikirkan maksud yang tersirat pada kata-kata Mark Adam.. 

10 comments:

  1. CCL setuju dengan kata-kata mark adam .. tak perlu kejar brand kereta hebat-hebat kalau tak mampu .tapi ramai Ccl tengok kat luar sana ramai yang pilih kereta yang canggih ..honda ,vios .. anggaran bayaran bulan sama macam gaji ..

    ReplyDelete
  2. sekarang nie, orang miskin belum tentu mampu miliki kereta proton apatah lagi kereta import. Kereta 2nd pun da ok cuma jangan sampai kos maintenance bulanan tu da setanding bayar kereta import. :)

    ReplyDelete
  3. Terbaiklah Mark adam. Tak sia2 menangis bila nampak KLCC pertama kali. Hehe.

    Kereta mahal2 kalau tak beretika dan biadap tak guna juga kan shikin.

    ReplyDelete
  4. Terbaik ayat dari Mark Adam! Asalkan tujuan kita pakai kereta adalah untuk memudahkan perjalanan dan sampai ke tempat yang dituju. Biarlah kereta apa pun kan.

    Baru tengok Mark Adam berlakon semalam. Kelakar :D

    ReplyDelete
  5. btl btl.. deep sgt pesan mark adam ni..

    ReplyDelete
  6. deep la... btl tu!!! guna mahal2 mbazir je.. baik simpan duit

    ReplyDelete
  7. Perghhhh bila Mark Adam berkata-kata. Selalu apa yang keluar dari mulut dia kat tv tu lawak. Ini, nahhh setempek! Betul, nak pakai kereta sekarang ni biar berpada dengan gaji. Duit minyak lagi, servis lagi, semuanya pun kena timbang juga sebelum decide nak beli kereta. Yang penting, ukur baju di badan sendiri. 💪

    ReplyDelete
  8. Memang deep..
    Ini jugalah pegangan sha..
    Biar pakai kereta kecik, mampu bayar janji puas berjalan..
    Dari pakai kereta besar, maintanance mahal, pastu takleh nak jalan..
    Nengok je kereta tu kat garage.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. betul. kat kolej, kebanyakan pensyarah Arab yg pakai keta proton, second hand plak tu. proton ni sy suka sebab bonet luas. boleh simpan bnyk barang.

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧